Kuinka Haaste.fi sai alkunsa?

Viime jouluna Reisjärvellä hyvä ystäväni Mikko kutsui minut kotiinsa syömään vaimonsa Irman leipomaa herkullista, tuoretta pullaa.

Kannoimme yhdessä huolta syrjäytymisvaarassa olevista nuorista, joita Suomessa on todella paljon. Erityisesti meitä puhututti ne nuoret, yleensä pojat, jotka eivät pärjää koulussa ja joista tuntuu, että eivät ole missään hyviä.

Aloimme ideoida ratkaisua, jolla voisimme auttaa nuoria löytämään omat vahvuutensa ja lahjakkuutensa, oman juttunsa. Keksimme muutaman mukiinmenevän idean, mutta siinä kaikki. Asia jäi pöydälle.

Ajelimme sitten vuoden alkupäivinä Ouluun palaveriin. Palasimme puhumaan aiheesta. Miten vapauttaa nuorten valtava osaamispotentiaali? Reisjärven rajalla rengas osui routavaurioon. Auto hytkähti ja mukitelineessä hölskynyt vesipullo tipahti jalkatilaan jääden luonnonvoimia uhmaten pystyasentoon. Samassa aivoissa alkoi myrskytä.

Päähän tulvi muistikuvia siitä, miten omat poikani jaksoivat tuntikausia heitellä vesipulloa yrittäen saada sen jäämään pystyyn. Muistin myös YouTube-videon pojan riemun, kun hän sai pullon korkilleen toisen päälle. Tämän innostuksen ja ilon pohjalle tulisimme ratkaisumme rakentamaan.

Näin syntyi bottle flip -haasteen sytyttämänä idea haaste.io-palvelusta, joka koukuttaa 10-26-vuotiaat nuoret oppimaan tulevaisuustaitoja ja löytämään oman lahjakkuutensa.

Nuorten koulun ulkopuolella hankkima osaaminen ja taidot jäävät helposti piiloon, ja lahjakkuuden tunnistaminen tökkii. Haaste.io on mobiilisovellus ja palvelu, jossa nuoret ratkaisevat haasteita yksin ja yhdessä. He löytävät vahvuutensa ja oman juttunsa. Haasteiden kautta hankittu osaaminen tunnustetaan digitaalisilla osaamismerkeillä.

– Ville

By |2017-04-12T22:42:33+00:00huhtikuu 12th, 2017|Yleinen|Ei kommentteja