Minibootcampista hyvä startti loppukiriin

Discendumin eli osaamismerkkiyrityksen neukkari oli erittäin hyvä paikka tehdä töitä. Läppärit ja kesän aikana kypsyneet ajatukset mahtuivat sen ääreen mainiosti.

Tiimin oman minibootcampin agendalla oli kilpailun loppusuora. Esityslistan virkaa hoiti kilpailutyön runko. Ehkä keltaiset tuolit innostivat entisestään tai ehkä käytössä olleet keppijumppakepit vetreyttivät vireystiloja? Tai välillä lempeän vaakatason sallineet sohvat? Tekeminen oli intensiivistä ja luovaa koko kaksi päivää.

Syvän ja vakavan taustan työlle jokaisen nuoren osaamisen löytymiseksi antoi edellisenä iltana tapahtunut Turun joukkopuukotus. Katsoimme yhdessä lauantain tiedotustilaisuuden, ja sitten keskityimme siihen, mitä me saatoimme tehdä juuri nyt.

Itsensä haastamisen ilmiö

Sunnuntaina olimme syömässä nepalilaista ruokaa (siksi että se ravintola oli lähimpänä), kun jotakin tärkeää alkoi tiivistyä. Hei, Teemu Arina puhui Porissa näistä yrityksistä: AirBnb on maailman suurin hotelli – ja sillä ei ole yhtään hotellihuonetta! Uber on maailman suurin henkilökuljetusyritys. Sillä ei ole yhtään autoa. Facebook on maailman suosituimpia sivustoja, eikä se tee itse sisältöjään.

Haaste.io:sta tulee viiden vuoden kuluessa maailman suurin koulu, jossa ei ole yhtään opettajaa.

Itsensä haastamisesta tulee ilmiö, joka nostaa pyörremyrskyn lailla nuoret omaan lahjakkuuteensa ja sen tuolle puolen.

Kuva: Nasa/ Unsplash

Opettajille ja Opetushallitukselle ja muille vastaaville virallisille ihmisille ilmiöstä puhutaan haastepedagogiikkana. Tussista oli loppua vauhti, kun käsite alkoi jäsentyä fläppitaululle. Siitä kuullaan vielä lisää.

Itsekin opitaan

Mikä tässä kilpailussa on parasta? Ihan se sama, mitä Haaste.io haluaa tarjota jokaikiselle nuorelle: ilo oppimisesta, omien vahvuuksien tunnistamisesta ja vahvistamisesta sekä yhdessä tekemisen draivi.

Keltaiset tuolitkin hörähtivät, kun pöydän ympärillä naurettiin vedet silmissä työuran noloimmalle mokalle. Tapauksesta on jo vuosia aikaa, ja vieläkin juttu levittää hyvää mieltä. Lisää voi kysyä Mikolta.

Ville oppi viikonloppuna syömään nepalilaista ruokaa. Vilja käsittää pikkuhiljaa omallekin kohdalleen, että itseensä kannattaa luottaa. Heli sai bootcampista uutta näkökulmaa osaamismerkkityölle samoissa toimistotiloissa. Vielä maanantai-iltanakin tiimin keskustelut tuntuivat käytävillä.

Viikonlopun aikana toimintasuunnitelman askelet konkretisoituivat tästä hetkestä lokakuun yhdeksänteen päivään saakka. Silloin jätämme kilpailutyön arvioitavaksi.

Haaste.io paiskii töitä, jotta jokainen nuori maailmassa löytää lahjakkuutensa – uskaltaa yrittää, erehtyä ja kehittyä.

Yhteisistä päätöksistä tärkeimmäksi nousi ehkä se, ettei Haaste.io:n virkistymiseen tulla koskaan käyttämään naurujoogaa. Koska siitä ei tykätä, mutta ei sille kyllä ole tarvettakaan.

Vilja Paavola

vilja@osaajia.fi

By |2017-08-30T17:32:13+00:00elokuu 22nd, 2017|Yleinen|Ei kommentteja