Uutta kohti

Tehdään yhdessä maa, jossa kukaan ei putoa, ihmisellä ei ole hintaa, saa tehdä työtä ja rakastaa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkisti Ratkaisu100-kilpailun voittajat eilen Sitran 50-vuotisjuhlassa. Paljon onnea tekoälytiimi HeadAi ja positiivinen CV! Tulevaisuuden Suomessa tarvitaan uutta teknologiaa ja positiivisuutta.

Haaste.io ylsi seitsemän hengen tuomariston arvioinnissa ja tasaisessa kisassa seitsemänneksi. Tuomaristo kiitteli ratkaisumme moninaisia lähestymistapoja. Vaikka haasteiden hyödyntäminen ei ole uutta, innovatiivista oli se, että lapset ja nuoret aktivoidaan osallistumaan ja oppimaan uusia taitoja ja löytämään lahjakkuutensa applikaation avulla. Tuomarit pitivät tärkeänä, että nuoret tunnistavat, minkä päälle rakentaa omaa osaamistaan, ja osaavat sen perusteella kehittyä edelleen. Tuomaristo kiitteli myös sitä, että ratkaisulla on liiketoimintamalli ja liiketoiminnallinen lähestymistapa. Tuote on selkeä ja konkreettinen ja ilmeisen helppokäyttöinen.

Kilpailu on avannut tiimille jo nyt mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Haaste.io on kutsuttu kolmen muun kilpailijatiimin kanssa Oulun vaikuttavuuskehittämöön ideoimaan uudenlaisia ratkaisuaihioita alle 35-vuotiaiden työttömien nuorten työllistymisen tueksi. Oulun seudun haaste on 4000 nuorta, jotka eivät tee työtä eivätkä opiskele. Ely-keskus, TE-toimisto, kaupunki, yritykset ja järjestöt lähtevät yhdessä ratkomaan tätä haastetta.

Meidät on kutsuttu myös Tekesin pakeille. Ja yrityksistä Barona haluaa pilotoida rekryhaasteita kanssamme. Myös koulutuskeskus Jedu on valmis yhteistyöhön. Tarvetta omien vahvuuksien ja lahjakkuuden löytämiseen on!

Koska kilpailu ei kuitenkaan tuonut meille tarvittavaa lähtörahoitusta, sen kartoittaminen jatkuu. Jos haluat olla mukana auttamassa nuoria löytämään lahjakkuutensa, ja sinulla on sopivaa rahoitusta tiedossa, voit vinkata meille siitä vapaasti somessa, sähköpostitse tiimi@haaste.io tai jollekin meistä henkilökohtaisesti. Ovet ovat nyt auki!

Ratkaisu  100-kilpailu on ollut koko tiimille iso kehittymisen loikka ja oman intohimon löytämisen matka, jonka aikana olemme haastaneet toisiamme ja itseämme. Idea syntyi kahvipöydässä Kinnusella viime joulun aatonaattona, kun Ville ja Mikko söivät Irman tekemää maailman parasta pullaa. He kokosivat tiimin, jossa erilainen lahjakkuus ja osaaminen on saanut kukkia. On tehty  työtä, innovoitu ja kehitetty suurella sydämellä.

Kilpailussa on syntynyt 15 hienoa ratkaisua, joihin sisältyy valtava määrä mahdollisuuksia. Jotta ei synny hukkaa, kannattaa ottaa koppi näistä sosiaalisista innovaatioista, jotka vaikuttavat laajasti. Että meistä kuullaan vielä!

Kiitos Sitra, kiitos satavuotias Suomi, kiitos menneet sukupolvet ja kotiväki, kiitos kannustusjoukot kylillä ja somessa! Tehdään Suomesta yhdessä elämisen ja onnistumisen jakamisalusta. Haasteiden pyörre lähti liikkeelle Reisjärven kylästä. Tuulettaako se pian Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa, Suomea, Eurooppaa, koko maailmaa? Kuinka laajalle pyörremyrsky etenee? Se riippuu meistä kaikista. Tehdään se yhdessä. Tule mukaan heittämään haasteita – jotta jokainen maailman nuori löytää oman lahjakkuutensa.

Mikko Kinnunen

By |2017-11-17T23:40:46+00:00marraskuu 17th, 2017|Yleinen|Ei kommentteja